Gitarist/zanger  Jeroen van Tuijl

 

Gitarist/zanger Jeroen van Tuijl

 

Drummer René Wit

 

Drummer René Wit

 

Basgitarist Hans Snel

 

Basgitarist Hans Snel

 

 

 

 

 

 

JvT-Band zit op stoelen van ERGOKÉ

 

 

Als de Jeroen van Tuijl-Band optreedt zit, net als bij andere bands, alleen de drummer, de overige bandleden staan. Bij de repetities wordt echter gebruik gemaakt van diverse Ergoké stoelen/krukken.

 

Al heeft gitarist/zanger Jeroen van Tuijl geen specifieke zitproblemen, hij zit al wel een aantal jaren op zijn vertrouwde gitaristenstoel. Drummer René Wit heeft een paar jaar geleden een hernia gehad, heeft daarom een gevoelige rug en heeft ook veel last van zijn spieren. Hij zit al geruime tijd op zijn ERGOKÉ drumkruk. Deze unieke kruk is geheel op zijn specificatie gemaakt en is voorzien van een zadelzitting. Deze zitting kan ook nog in hoek worden versteld. In zijn eigen oefenruimte thuis heeft hij eenzelfde drumkruk. Bassist Hans Snel heeft ongeveer dezelfde klachten als drummer René en maakt gebruik van de ArtiZit®, dé stoel voor musici.

 

Na een avond stevig repeteren hebben de bandleden het hooguit warm en een flinke dorst, maar moe worden en pijn in de rug behoren tot het verleden!

 

De Jeroen van Tuijl-Band maakt vooral eigen Blues-Rock nummers met diverse invloeden van onder andere Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughan, van Halen, Julian Sas en nog veel meer.

 

Jeroen van Tuijl heeft veel band-ervaring en heeft in 2008 besloten om zich geheel te wijden aan zelf gecomponeerde Blues-Rock muziek. De eigen studio in Bovenkarspel biedt veel mogelijkheden voor het produceren van dit eigen werk. Er wordt hard gewerkt aan het perfectioneren van de nummers met als doel het uitbrengen van diverse cd’s.

 

De foto’s zijn gemaakt in de studio van Jeroen. Met de uitgebreide apparatuur kan hij uitstekende opnamen maken. Om beïnvloeding van het totaalgeluid te voorkomen zit de drummer in een aparte ruimte, die voor het grootste gedeelte bestaat uit wanden met veel glas.

 

Meer weten over de JvT-Band?
Klik hier voor de website.

 

http://www.jeroenvantuijl.nl/